Crime scene cleaning

Bij het schoonmaken van een plaats delict, gevangeniscellen, kraakpanden of gecontamineerde voertuigen komt meer bij kijken dan enkel poetsen en boenen. KTS Cleaning maakt gebruik van specifieke producten en apparatuur om de ruimte volledig te reinigen, ontsmetten en ontgeuren.

Misdrijf

Het opruimen van een plaats delict na een moord of zelfmoord is iets wat enkel aan een team van experts mag worden overgelaten. Bij het reinigen van een crime scene komen heel wat voorzorgsmaatregelen en geavanceerde reinigingstechnieken kijken. In de meeste gevallen gaat het om omstandigheden die een potentieel gezondheidsrisico voor de omgeving inhouden. Zo kan een plaats van misdrijf een bron zijn van door bloed overgedragen ziektetransmissie, zoals hepatitis B, C of HIV. Ook een blootstelling aan besmette lichaamsvloeistoffen zoals speeksel, ontlasting of braaksel zijn niet ondenkbaar bij een ondoordachte aanpak.

KTS Cleaning is één van de weinige schoonmaakfirma’s in België met expertise in het schoonmaken van crime scenes. Onder andere door intensieve opleidingen in het buitenland en jarenlange ervaring met dergelijke ernstige situaties onderscheiden we ons als hét aanspreekpunt voor deze opdrachten. KTS Cleaning staat garant voor een gespecialiseerde en discrete aanpak.

Gecontamineerde voertuigen

Bij een arrestatie of vervoer van geïntoxiceerde personen komt het voor dat voertuigen van ordediensten sporen van bloed of andere lichaamsvloeistoffen dragen. Om te vermijden dat deze sporen blijven hangen, doe je een beroep op een ervaren reinigingsdienst.

KTS Cleaning is hierin gespecialiseerd en komt voertuigen ter plaatse reinigen. Je hoeft het voertuig dus niet naar ons te brengen - wij komen tot bij jou.

Gevangeniscellen

Onderbelicht maar daarom niet minder noodzakelijk is het reinigen en ontsmetten van gevangeniscellen. Het komt wel vaker door dat een gedetineerde zijn cel al dan niet opzettelijk vervuilt. 

Wij zorgen voor de opruiming, schoonmaak en ontsmetting van de gevangeniscel.

Kraakpanden

Een gebouw waar krakers verbleven, blijft meestal in zorgwekkende toestand achter. De tijdelijke bewoners voelden vaak weinig voor persoonlijke hygiëne, en qua onderhoud laat het pand ook te wensen over. Restanten van druggebruik, uitwerpselen of beschadiging van de infrastructuur zorgen voor ongezonde en niet zelden voor levensgevaarlijke en brandgevaarlijke situaties.

KTS Cleaning zorgt ervoor dat het pand terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt, en dat er geen sporen achterblijven van het krakersverleden. 

Besmette naalden

Plaatsen waar frequent drugs gebruikt worden, vormen een ernstig risico voor de omgeving. Niet alleen vind je besmette naalden in smerige drugspanden, ook in de buurt van speelpleintjes, parken en werven kan je deze aantreffen. Overal waar mensen in de openbare ruimte onderdak of een tijdelijke verblijfsplaats vinden, kan dit probleem zich voordoen.

Wij ruimen deze plaatsen deskundig op tot er geen naald meer overblijft en de omgeving zich niet langer zorgen hoeft te maken.

Dringend hulp
of offerte nodig?

Bel ons op het nummer +32 (0)471 70 80 90 of neem contact met ons op via het formulier.