Ongediertebestrijding

Heb je ongewenst bezoek van ratten, muizen, wespen, bedwantsen of kakkerlakken? Geen zorgen, zowel op het platteland als in steden kunnen de meest propere plaatsen te maken krijgen met ongedierte. Reken op onze service, onze experts bieden de hoogste standaard op vlak van preventie, risicobeheer en bestrijding.

Ratten en muizen

Ratten en muizen zijn een bron van ziektes zoals salmonellose, de E. Coli-bacterie, de ziekte van Weil en de rattenbeetziekte. Deze aandoeningen loop je niet enkel op door contact met ongedierte, hun uitwerpselen of besmet voedsel, je kan ook ziek worden door het inademen van stof dat in aanraking kwam met urine of keutels. Er zijn bruine, zwarte en beverratten. Elke soort vereist een specifieke aanpak.

KTS Cleaning heeft uitgebreide ervaring met de bestrijding van knaagdieren. Neem altijd zo snel mogelijk contact op van zodra je sporen ontdekt. Zo voorkom je het uitbreken van een plaag.

Insecten

Bij de insecten onderscheiden we twee grote groepen: de vliegende insecten en de kruipdieren. Insecten zijn vaak ziekteverspreiders, denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Andere plaaginsecten zorgen eerder voor overlast of onhygiënische omstandigheden.

Het weghalen van o.a. een wespennest of het opsporen en verdelgen van kakkerlakken of vlooien behoren tot onze expertise.

Andere plaagdieren

Vaak vormen geïntroduceerde dieren of invasieve exoten voor overlast, of brengen ze de  inheemse biodiversiteit in gevaar. Op basis van een deskundige analyse zorgen we ervoor dat deze succesvol ingedijkt of bestreden worden.

Preventie

Onder andere voor horecazaken is het verplicht om een ongedierteplan op te stellen, samen met een reinigings- en ontsmettingsplan. Hiermee kan je in het geval van ongedierte in je zaak snel gerichte maatregelen treffen om het probleem op te lossen. Dergelijke situaties zijn dodelijk voor de reputatie van je zaak, maak hier dus zeker werk van!

KTS Cleaning helpt je met het samenstellen van een professioneel ongediertepreventieplan. Meer info over dit onderwerp vind je op de website van het Federaal Voedselagentschap (FAVV).

Dringend hulp
of offerte nodig?

Bel ons op het nummer +32 (0)471 70 80 90 of neem contact met ons op via het formulier.