Regenput reinigen

Hangt er een geurtje aan je regenwater, of heeft een gele of bruine kleur? Dan is je regenput aan een grondige reiniging toe. Best wacht je hier niet te lang mee, want het is niet zo dat extra regenval voor meer verdunning zal zorgen. Integendeel, het vuil in het water zal na regenval weer omhoog woelen, waardoor er extra verkleuring en geurhinder optreedt.

Oorzaak stank en gele of bruine kleur regenwater

De zwavelachtige geur wijst doorgaans op rottend organisch materiaal zoals bladeren. Vooral in de herfst duikt het probleem op van stinkend regenwater, zeker bij in de buurt woont van bomen. Als bladeren in de regenput terechtkomen, zinken ze naar de bodem. Daar vormen ze na verloop van tijd een sliblaag, en die zorgt voor de geur en de verkleuring van het regenwater.

Bladeren zijn meestal de oorzaak, maar er kunnen ook andere factoren een rol spelen bij vervuild regenwater. Zo kan er sprake zijn van een verontreinigde dakbedekking (mos), algen, een te grote opslagcapaciteit of een droge sifon.

Gevolgen voor het huishouden

Het zijn natuurlijke afvalstoffen en die zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar je kleren wassen met muf regenwater is geen goed plan als je onder de mensen wil komen. Ook kan vuil regenwater in het toilet voor een verkleuring van de pot zorgen, wat op zijn zachtst gezegd een gênante indruk geeft.

Wanneer regenput reinigen?

Om grote problemen te vermijden laat je je regenwaterput best om de 3 à 4 jaar reinigen door een gespecialiseerde schoonmaakploeg.

De beste periode voor de reiniging van je regenwaterput is aan het einde van het voorjaar of in de zomer. Dit zijn periodes met relatief weinig regen. Ook aan het einde van de herfst kan je dit laten inplannen. Vaak gaan problemen met de waterput gepaard met bladeren die erin terechtkomen. Eens de herfst bijna voorbij is, hebben we de zwaarste bladval achter de rug.

Reinigingsdienst voor regenputten

KTS Cleaning beschikt over geavanceerde instrumenten en installaties om je regenwaterput grondig en snel te reinigen. Ben je niet zeker of een reiniging noodzakelijk is, dan kan je steeds op ons beroep doen voor een inspectie. Aan de hand van enkele criteria kunnen we snel uitmaken wanneer het kuisen van de regenput aan de orde is, en welke middelen hiervoor nodig zijn.

We zijn actief over de hele regio Zuid-West-Vlaanderen (regio Kortrijk, Roeselare, Waregem, Ieper, … ). Waar je ook woont, we kunnen snel een medewerker of team sturen om langs te komen. We bekijken elke situatie apart, en stellen een prijsofferte naargelang de status van de waterput.

Dringend hulp
of offerte nodig?

Bel ons op het nummer +32 (0)471 70 80 90 of neem contact met ons op via het formulier.