kts cleaning logo

Crime scene cleaning

Reiniging plaats delict
Schoonmaak en ontsmetting cellen en politievoertuigen
Technische ontmanteling cannabisplantages

Plaats delict

Het opruimen van een plaats delict na een moord of zelfmoord is iets wat enkel aan een team van experts mag worden overgelaten. Bij het reinigen van een crime scene komen heel wat voorzorgsmaatregelen en geavanceerde reinigingstechnieken kijken. In de meeste gevallen gaat het om omstandigheden die een potentieel gezondheidsrisico voor de omgeving inhouden. Zo kan een plaats van misdrijf een bron zijn van door bloed overgedragen ziektetransmissie, zoals hepatitis B, C of HIV. Ook een blootstelling aan besmette lichaamsvloeistoffen zoals speeksel, ontlasting of braaksel zijn niet ondenkbaar bij een ondoordachte aanpak.

KTS Cleaning is één van de weinige schoonmaakfirma’s in België met expertise in het schoonmaken van crime scenes. Onder andere door intensieve opleidingen in het buitenland en jarenlange ervaring met dergelijke ernstige situaties onderscheiden we ons als hét aanspreekpunt voor deze opdrachten. KTS Cleaning staat garant voor een gespecialiseerde en discrete aanpak.

Gecontamineerde voertuigen

Bij een arrestatie of vervoer van geïntoxiceerde personen komt het voor dat voertuigen van ordediensten sporen van bloed of andere lichaamsvloeistoffen dragen. Om te vermijden dat deze sporen blijven hangen, doe je een beroep op een ervaren reinigingsdienst.

KTS Cleaning is hierin gespecialiseerd en komt voertuigen ter plaatse reinigen. Je hoeft het voertuig dus niet naar ons te brengen – wij komen tot bij jou.

Gevangeniscellen

Onderbelicht maar daarom niet minder noodzakelijk is het reinigen en ontsmetten van gevangeniscellen. Het komt wel vaker door dat een gedetineerde zijn cel al dan niet opzettelijk vervuilt.

Wij zorgen voor de opruiming, schoonmaak en ontsmetting van de gevangeniscel.

Ontmanteling cannabisplantage

Na oproep v/d betrokken eenheden komen wij ter plaatse om de aanwezige cannabisplanten te knippen.

Deze worden afgevoerd naar een erkende verbrandingsinstallatie.

Wij zorgen voor een totale technische ontmanteling v/d installatie.